Groentebrood

Groentebrood

voor 6 personen

  • 250 g broccoli
  • basilicum
  • 4 eieren
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Hak de broccoli in stukken en maal deze tot fijne ‘rijst’ in een keukenmachine.
Meng de broccolirijst en basilicum met het meel.
oeg peper, zout en eventueel extra kruiden naar smaak toe.
Breek de eieren boven de kom en meng ze door het broccolimengsel.
Kneed tot een nat ‘deeg’.
Leg het deeg op de bakplaat.
Druk het deeg plat (½ cm dik) en vorm tot een rechthoek.
Bak het platbrood 30 minuten in de oven.
Laat het brood afkoelen en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Snijd het platbrood in 12 gelijke stukken.
En bouw een sandwich met je favoriete beleg tussen twee stukken zelfgebakken groentebrood.

Bron: Verse Oogst

Terug