Groente-brietaart

  • 1 eetl. olijfolie
  • 30 g boter(room)
  • 10 vellen bladerdeeg
  • ½ bloemkool
  • ½ broccoli
  • 150 g roombrie
  • 3 eieren
  • 100 g crème fraîche
  • 2 eetl. verse peterselie
  • peper

Langwerpige ovenschaal invetten met olijfolie.
Smelt de boter en leg 5 vellen bladerdeeg met boter ingesmeerd in de schaal.
Oven op 175 °C.
Kook de bloemkool en broccoliroosjes 5 minuten hierna uitlekken in vergiet.
Snijd de brie in kleine stukjes en roer deze met de eieren, crème fraîche, peper, peterselie ineen kom door elkaar.
Verdeel de bloemkool en broccoli en briemengsel in de schaal op het bladerdeeg.
Leg de laatste vellen bladerdeeg eroverheen met de boter erover.
En ..... nu 40 MINUTEN in de oven!

Bron: Het Groene Spoor

Terug