|
|
Van de eerste serie ingrediënten maakt u een mooie bal deeg en die legt u een uurtje in de koelkast.
Dan een taartvorm/springvorm (ca. 24 cm Ø) invetten met boter en bestuiven met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm.
Terwijl het deeg in de koelkast ligt, maakt u de griesmassa.
Dat betekent: melk aan de kook brengen en beetje bij beetje de griesmeel er in roeren.
En blijf nog een minuut of vijf roeren, tot het een mooie griesmeelmassa is.
Dan laten afkoelen.
U kunt de boter er nu al door roeren.
Dat helpt bij het afkoelen.
Voordat het de oven in gaat
De eieren scheiden, dus de eiwitten en de eigelen apart.
Als de griesmassa niet echt heet meer is, de eigelen erdoor roeren.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Uit de oven – het gaat nog iets inzakken
De eiwitten slaat u met een garde (of mixer) in een aparte kom stijf.
Dan er een snuf zout door, de suiker en tenslotte een beetje citroensap erdoor “slaan”.
Spatel de griesmassa door het eiwit.
Het geheel wordt redelijk vloeibaar.
Giet dit in de taartvorm en bak het gedurende tja, een half uur, veertig minuten?
Het moet in elk geval lekker goudbruin zijn.
Bron: E. Maufel Lëtzebuerg, (Lekkerbek/Gourmand Luxemburg)
Gepubliceerd door: MergenMetz