voor 50 snoepjes
|
|
Verwijder met een dunschiller de gele schil van de grapefruits zo dun mogelijk.
Snijd de daaronder gelegen roze sponzige laag zo voorzichtig mogelijk uit, zodat de volledige dikte bewaard blijft.
Snijd deze stukken spons tot blokjes van ca.1½ x 1½ cm.
Kook de blokjes in een pan met ruim water.
Giet het water af zodra het kookt en spoel met koud water.
Knijp de blokjes uit en voeg nieuw water toe.
Herhaal dit proces 3 maal of tot u de gewenste graad van bitterheid hebt bereikt (proeven!).
Voeg na de laatste keer uitknijpen 500 g suiker bij de inmiddels gezwollen en doorzichtig geworden stukjes spons.
Kook onder geregeld omroeren totdat de siroop is ingedikt en er bijna geen vrij vocht meer aanwezig is.
Doe de blokjes over in een vergiet om verder uit te lekken.
Dit duurt slechts enkele minuten.
Spreid de blokjes als ze eenmaal grotendeels zijn uitgelekt uit op een met kristalsuiker bestrooid plateau.
Zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn met een laagje suiker.
Laat drogen.
Bron: NN