Granen ovenschotel

Granen ovenschotel

  • 350 g tarwe of spelt
  • 1 à 2 theel. groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • ½ theel. gemalen koriander
  •  
    • 1 theel. gedroogde kruiden
  • tijm
  • oregano
  • basilicum
  • 300 g prei
  • 200 g champignons
  • 2 eetl. olie
  • 5 eetl. graanbouillon
  • 2 theel. kerrie
  • 1 theel. paprikapoeder, edelzoet
  • 200 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1 kopje zure room
  •  
    • 2 eetl. gehakte kruiden
  • peterselie
  • lavas
  • oregano
  • tijm
  • basilicum
  • selderijgroen

Laat de hele graankorrels een nacht weken in een pot met 70 cl water.
Voeg de specerijen toe, breng aan de kook en laat 30 à 60 minuten zachtjes koken tot de graankorrels zacht zijn.
Laat 10 minuten weken op de uitgeschakelde kookplaat.
Verwijder het laurierblad, giet het overtollige water af en bewaar.
Was en reinig de prei, snijd in ringen van 1 cm, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit olie, fruit champignons, voeg prei toe, blus af met graanwater, voeg paprikapoeder en kerrie toe, laat een paar minuten koken.
Meng met de gekookte granen, kruiden en 100 g kaas, roer de eieren en zure room erdoor en breng op smaak met zout.
Giet het stoofpotmengsel in een ingevette ovenvaste schaal, meng de resterende kaas met 1 theelepel kerrie en giet het over de bovenkant.
Strooi 1 theelepel kerrie het over de top.
Dek de schotel af en bak hem in de oven op 200 °C gedurende 30 minuten op de onderste plank.
Verwijder het deksel en bak nog 25 minuten tot de kaas goudbruin is.

Serveer de graanbraadpan met een gemengde salade.

Bron: kraut &rüben

Terug