Goudse moppen

Goudse moppen

voor circa 40 koekjes

  • 150 g roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 g zout
  • 8 g citroenrasp
  • 20 g eidooier
  • 200 g patentbloem, gezeefd
  • 100 g kristalsuiker

Draai de boter zalvig met deeghaken.
Voeg de suiker en het zout toe en draai tot alles goed is gemengd.
Voeg citroenrasp en eidooier toe en draai tot al het vocht is opgenomen.
Draai de bloem erdoor tot een egaal deeg ontstaat.
Verdeel dat in tweeën en maak er twee lange rollen 4 cm dik van.
Leg die 1 uur in de koeling (afdekken hoeft niet).
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht 155).
Rol 1 rol door de kristalsuiker.
Snijd de rol in plakken van 1 cm en leg ze met wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Wip met een spatel een koekje op en controleer of de onderkant ook bruin is.
Trek de koekjes met bakpapier en al op een rooster en laat afkoelen.
Behandel daarna (of later) de 2e rol deeg.

Bron: Onno Kleyn

Terug