Gingerbread

Gemberbrood

  • 225 g bloem
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1½ theel. bakpoeder
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 90 g boterklontjes
  • 175 g stroop
  • 15 cl melk
  • 1 klein ei
  • 75 g rozijnen
  • 50 g bakgember

Zeef in een kom de bloem, zout, gemberpoeder en de bakpoeder.
Verwarm in een pan al roerend de bruine basterdsuiker en de boterklontjes en roer dit glad.
Voeg geleidelijk de stroop en melk toe en roer het glad.
Laat het mengsel wat afkoelen en roer het bij het droge mengsel.
Meng er het ei, rozijnen en bakgember door.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede (brood- of cake)vorm van 23
cm lengte en bak het 1 uur bij 180 °C.
Laat het 'brood' op een rooster uitdampen.
Serveer het met roomboter.

Opmerking
Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!

Bron: Astrid Veltman

Terug