Warm gevuld vloerbrood

Warm gevuld vloerbrood

voor 2 personen

  • 1 klein volkoren vloerbrood of ander rond brood
  • 1 kleine ui
  • 2 vleestomaten
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 100 g gegrilde paprika
  • 150 g rundergehakt
  • chilipoeder
  • 2 eetl. kappertjes
  • 50 g hüttenkäse
  • 5 takjes basilicum

Warm de oven voor op 180 °C.
Snijd een kapje van het brood en hol het brood een beetje uit.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de zongedroogde tomaatjes klein.
Snijd de paprika klein.
Bak in een droge koekenpan het gehakt met wat chilipoeder en de ui gaar en rul.
Bak de stukjes tomaat, de paprika en de groentemix mee.
Meng er de hüttenkäse door en maak het geheel op smaak met kleingesneden basilicum.
Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
Laat het brood op een rooster in de hete oven in 15 minuten knapperig bakken.

Hüttenkäse of cottage cheese over?
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Bron: Voedingscentrum

Terug