|
|
Maal de gerst en de tarwe.
Rooster de gort met de kerrie in de pan, al roerend, tot ze geurig zijn maar nog niet bruin.
Voeg ½ l water en de graanbouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat gedurende 20 minuten zwellen op de uitgeschakelde plaat.
Vet een ring of cakevorm in en bestrooi het met sesamzaad of paneermeel.
Pel de ui, snipper hem fijn en meng het met boter, eidooiers en kaas door het graanmengsel.
Breng op smaak met nootmuskaat en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Giet het mengsel in de vorm en strijk het glad.
Plaats in de oven op de middelste plank, bak 45 minuten, laat 10 minuten afkoelen.
Maak de gerstring aan de randen los met een mes en keer uit op een bord.
Serveer met groenten, bijv. prei, savooiekool, paprika, ui.