|
|
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje.
Meng de gist met een beetje warme melk, voeg de suiker toe, giet het in het kuiltje, strooi er wat bloem over en laat het, afgedekt, op een warme plaats gedurende 20 minuten rijzen.
Kneed tot een soepel deeg met de resterende lauwe melk, suiker en boter, laat 50 à 60 minuten rijzen.
Rol het deeg met bloem uit tot een cirkel met een doorsnede van 45 à 50 cm en vouw het eerst doormidden, dan tot een kwart om het gemakkelijker in de vorm te kunnen doen.
Gebruik veel bloem.
Vouw het deeg in de springvorm opnieuw uit, zodat het de springvorm overlapt.
Meng voor de vulling de geraspte emmentaler, in blokjes gesneden feta, camembert, kwark, ei en boter.
Giet de vulling op het deeg, vouw het overhangende deeg er in gedeelten overheen en verzamel het in het midden tot een knobbel, draai het een beetje om het bij elkaar te houden.
Dek af en laat 15 à 20 minuten rijzen.
Bak het brood gedurende 1 uur in de oven op 175 °C.
Bestrijk het brood tussendoor met water en zet ook een bakje heet water in de oven.