voor 20 plakjes
|
|
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers de sinaasappels uit.
Knip de abrikozen in kleine stukjes.
Breng in een pan het sinaasappelsap met de abrikoosjes, de rozijnen en de geraspte schil aan de kook en laat dit geheel zachtjes sudderen tot het fruit alleen nog omhuld is met vocht.
Roer in een kom het volkorenmeel met de bakpoeder, koekkruiden en bruine suiker.
Schil het stukje gember en rasp het op een fijne rasp boven het meel (of hak het heel fijn en meng het door het meel).
Voeg de stroop toe en breek het ei erboven.
Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor en roer alles tot een glad beslag.
Schep het abrikozenmengsel met vocht erdoor.
Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
Bak de kruidkoek een richel onder het midden van de oven in ca. 1¼ uur gaar en mooi bruin.
Laat de koek ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.
Verwijder de vorm en laat de kruidkoek op een taartrooster verder afkoelen.
Bron: NN