voor 15 koekjes
|
|
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de bloem, havermout, bakpoeder, bruine suiker en het zout in een kom.
Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur (of in de magnetron).
Roer de boter door het bloemmengsel en kneed dit tot een homogeen deeg.
Rol van dit deeg 15 kleine balletjes.
Leg de balletjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met een lepel plat.
Strooi de kristalsuiker over de koekjes en druk dit met de lepel er iets in.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin.
Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Opmerking
In Engeland bakken ze dit deeg net als shortbread meestal in een ronde springvorm en serveren hem in punten. Dit gaat als volgt. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het deeg in de vorm uit. Verdeel het deeg met een mes in 12 punten. Bak de koek in de oven gaar, laat hem in de vorm afkoelen en breek hem dan in punten.
Bron: NN