Heerlijke gele cake

Heerlijke gele cake

  • 300 g bloem
  • 400 g suiker
  • 1½ eetl. bakpoeder
  • 1½ theel. natriumcarbonaat
  • 1 eetl. zout
  • 240 cl melk
  • 120 cl plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 2 theel. sinaasappelsap
  • 2 theel. citroensap
  • 1 theel. vanillepoeder
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 240 cl kokend water

Verwarm de oven voor op 165 °C.
Vet en bloem een bakvorm van 30 x 20 x 5 cm in.
Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom en klop ze stevig door elkaar.
Meng alle natte bestanddelen (uitgezonderd kokend water) in een halve liter kom.
Giet de natte bij de droge ingrediënten en mix met een staafmixer op lage snelheid gedurende 20 - 30 seconden.
Mix op hoge snelheid gedurende 2 minuten, terwijl je het met water aan de kook brengt.
Aan het einde van de langzame 2 minuten het kokende water toevoegen terwijl je het op lage snelheid mixt.
Giet het vervolgens in een bakpan en bak het 45 - 50 minuten, of totdat een satestokje in het midden is gestoken en er droog uitkomt.
Koel alles volledig voordat je het laat opstijven.

Opmerkingen
Chocolade of karamel botercrème, of fruit gearomatiseerde ijscrème werkt mooi met deze taart.
Er kunnen ook andere bakopties worden gebruikt:
Drie lagen bakken gedurende 30 - 35 minuten.
Moscovisch gebak voor 50 - 55 minuten.
Cupcakes gebakken gedurende 22 - 25 minuten.
Voor deze taartgrootte, af laten koelen op een draadrooster voor 10 minuten, dan totaal laten afkoelen op een plaat.

Bron: Wayne Boatwright in rec.food.cooking

Terug