Gekonfijt citrusfruit

gekonfijt_citrusfruit (2K)

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg suiker
  • 2 limoenen

Boen het fruit goed schoon en snijd het met een scherp mes in dunne plakken.
Breng in een ruime pan 1 liter water met de suiker aan de kook.
Los al roerende de suiker op.
Leg de plakken sinaasappel, citroen en limoen in de suikersiroop en laat ze 10 - 15 minuten zachtjes pruttelen.
Neem de pan van het vuur en laat het fruit afkoelen.
Laat de plakken fruit minstens 24 uur in de suikersiroop liggen.
Neem de plakken fruit met een schuimspaan of vork uit de siroop en leg ze op een rooster,
laat ze 1 uur uitlekken.
Leg ze daarna op een laag keukenpapier en laat ze nog 3 - 5 uur drogen.
Het fruit moet dan helemaal droog en hard zijn.
Bewaar het gekonfijte fruit in een trommel tussen laagjes bakpapier.

Tip
Op dezelfde manier maakt u ook gekonfijte sinaasappelschilletjes. Snijd sinaasappelschil in repen van 5 cm lang en ½ cm dik en leg ze in een suikersiroop van ½ liter water met 500 g suiker. Ga verder te werk volgens het recept. Lekker om de gedroogde schilletjes in gesmolten chocolade te dopen.

Bron: NN

Terug