voor 6 personen
|
|
Verwarm eerst de oven voor op 190 °C.
Verhit in een koekenpan 2 eetl. olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze mee voor ca. 5 minuten.
Vet de cakevorm in met een ½ eetl. olie en bekleed de vorm met de bacon, zorg dat de bacon over de rand hangt zodat, als het gehakt in de vorm zit, met de uiteinden van de bacon het gehaktbrood afgedekt kan worden.
Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, crème fraîche, tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
Verdeel 2/3 van het gehakt in de cakevorm, verstop de eieren erin en voeg daarna het overige gehakt toe en strijk de bovenzijde glad.
Dek af met de bacon die over de rand hangt.
Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190 °C.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het gehaktbrood in vingerdikke plakken.