Gehaktbrood

Gehaktbrood

voor 6 - 8 personen

  • 1 kg half om half gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 60 g havermout
  • 120 g gezeefde tomaten of passata
  • 2 eieren
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • peper & zout naar smaak
  • 50 g tomatenketchup
  • 50 g bruine suiker
  • 1 theel. mosterd

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cake- of broodvorm in.
Meng het gehakt, ui, knoflook, havermout, gezeefde tomaten, eieren, peterselie, paprikapoeder, tijm en peper en zout goed door elkaar.
Doe het gehakt over in de vorm en druk een beetje aan.
Meng de ketchup, bruine suiker en mosterd door elkaar en bestrijk het gehaktbrood hiermee.
Zet het gehakt in de oven en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden.
Giet het vet af en snijd het gehaktbrood in plakjes.

Bron: LoveMyFood

Terug