Churros
Gefrituurde deegkrullen

churros (3K)

  • 25 cl water
  • 5 eetl. zonnebloemolie
  • ½ theel. zout
  • 200 g bloem
  • plantaardige olie om in te bakken
  • poedersuiker of fijn zeezout om mee te bestuiven
  • ½ theel. geraspte citroenschil
  • ½ theel. kaneelpoeder

Churros kunnen zowel met suiker als zout worden geserveerd.
Breng het water met zonnebloemolie en zout aan de kook.
Voeg vervolgens de bloem in een keer toe als het water kookt.
Klop het geheel met een houten lepel tot een gladde stevige massa.
Laat het deeg iets afkoelen.
Doe het daarna het dan in een ruime spuitzak met een stervormig spuitje.
Spuit hiermee stroken van ca. 10 cm lengte of spuit ze in lussen of spiralen op vetvrij papier.
Verhit in een pan een laag van minstens 2 cm plantaardige olie en bak de churros met maximaal 4tegelijk.
Denk erom, dat ze uitzetten tijdens het bakken.
Keer de churros halverwege voorzichtig om en schep ze, als ze goudbruin zijn uit de olie en laat ze goeduitlekken op keukenpapier.
Bestuif de churros als ze nog warm zijn met een mengsel van poedersuiker, kaneel en citroenrasp of bestrooize met fijn zeezout voor een hartige variant.
Serveer meteen terwijl ze nog warm zijn.

Wijnadvies
Medium dry sherry, Copias, Jerez de la Frontera, Spanje

Succestip
Ook lekker als u door het beslag pijnboompitten, pistachenootjes of gehakte amandelen mengt.

Bron: Spar Succes recepten

Terug