|
|
1. Breng het sinaasappelsap met het fruit aan de kook.
Week ondertussen de gelatine in koud water.
2. Neem het fruitmengsel van de warmtebron.
Laat iets afkoelen, pureer het fruit en roer goed.
3. Los de uitgeknepen geIatinebleadjes één voor één op in het nog iets warme fruitmengsel.
4. Giet de massa in een lage glazen schaal met vershoudfolie, citroenvormpjes of in een ijsblokjesvorm en laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
5. Snijd blokjes van 2,5 cm en rol ze door poedersuiker.
Gebruik je liever agar-agar, vegetarische gelatine, in plaats van gewone gelatine? Voeg dan 5 gram toe aan het sinaasappel-fruitmengsel en laat 1 minuut meekoken.
In plaats van gemengd fruit kun je natuurlijk ook één fruitsoort kiezen.
Maak deze snoepjes ook eens met geel ot groen fruit./p>
Opmerking
Wil je zien hoe gemaakt wordt? Bekijk dan deze video.