Frambozentaart

Frambozentaart

  • 8 velletjes bladerdeeg
  • aluminiumfolie
  • blindbakvulling, gedroogde peulvruchten of bakknikkers
  • een ei
  • 4 eetl. frambozenjam
  • 300 g mascarpone
  • 3 eetl. lemoncurd
  • sap van 1 citroen
  • een eetl. citroenrasp
  • eventueel poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontdooi de velletjes bladerdeeg en bekleed hier een grote springvorm mee.
Leg aluminiumfolie op de bladerdeeg en daarop blindbakvulling (gedroogde peulvruchten of bakknikkers).
Klop een ei los met wat water en bestrijk hiermee de randen van het deeg.
Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de folie en de blindbakvulling en bak het deeg nog eens 10 minuten of tot het goudbruin is.
Verwarm de frambozenjam tot deze lauwwarm is.
Roer de mascarpone zacht met de lemoncurd, citroensap, citroenrasp en evt. poedersuiker.
Doe het roommengsel in de taartvorm en verdeel de frambozen erover.
Bestrijk de taart met de lauwwarme frambozenjam.

Bron: Raspberry Maxx

Terug