Frambozenkwarktaart

Frambozenkwarktaart

  • 300 g bastongekoeken
  • 100 g roomboter
  • 500 g frambozen
  • 150 g kristalsuiker
  • 20 g gelatineblaadjes
  • 500 g kwark
  • 1 l gezoete slagroom

Maal in de keukenmachine de bastongekoeken fijn.
Smelt in een pannetje de roomboter en voeg dit bij de gemalen bastognekoeken.
Bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier, doe daarover het koekmengsel en zet het even weg.
Kook de frambozen in een pan met de kristalsuiker tot een gladde massa.
Week in ruim water de gelatineblaadjes.
Los in het hete frambozenmengsel de gelatineblaadjes op en doe er meteen de kwark bij.
Roer het mengsel door en laat dit geheel langzaam afkoelen.
Klop na het afkoelen de slagroom tot yoghurtdikte en spatel de room door het afgekoelde frambozenmengsel.
Stort het frambozenmengsel in de springvorm op de koekbodem en zet het tenminste 5 uur in de koeling.

Suggestie
Je kan voordat je het frambozenmengsel in de springvorm doet de rand van de vorm bekleden met frambozen.

Bron: Raspberry Maxx

Terug