Foccacia

  • 30 g gist of 15 g droge gist
  • 500 g witte bloem
  • 5 cl olijfolie
  • 25 cl water
  • 8 g zout

Maak van deze ingrediënten een deeg en kneed goed.
Met de hand toch een minuutje of 10, of met de deeghaken van je mixer.
Het kan natuurlijk ook in de keukenmachine.
Rol dit deeg op een met bloem bestoven plank.
Doe het met bebloemde handen en duw het zachtjes min of meer plat tot je nog een ronde schijf van ongeveer 1,5 cm dikte overhoudt.
Duw nu met wijsvinger overal gaatjes in het deeg.
Dit bestrijk je vervolgens met olijfolie en strooi er wat grof zout over.
Je kan ook kruiden toevoegen zoals rozemarijn of salie.
Je legt dit op een bakplaat met bakpapier en je bakt de foccacia op 180 °C gedurende 25 / 30 minuten.
Als het brood lichtjes afgekoeld is, snij je er taartpunten uit en eet je het met beleg, soep of wat je maar wil.

Bron: De Wassende Maan

Terug