Focaccia à la Ineke

Focaccia à la Ineke

  • 500 g bloem
  • 500 g meel
  • 10 g verse gist, of zo’n 3 theel. gedroogde
  • 15 g zout
  • 70 cl water
  • paar takjes rozemarijn
  • 100 g olijven
  • olijfolie
  • grof zeezout

Meng het bloem en het meel met het zout en de gist.
Giet al mengend het water erbij, maak er een geheel van en laat een half uur tot een uur staan.
Kneed het dan vijf minuten, doe het in een kom, afgedekt met plastic folie en laat een nacht staan.
Maak er de volgende dag vijf bollen van en laat die een uur rijzen.
Maak ze dan ovaalvormig plat, maak met de vinger punten in het deeg en giet daar olijfolie in en druk er gehalveerde olijven in.
Strooi er rozemarijnnaaldjes en zeezout over en druk alles goed aan.
Bak de focaccia’s 20 - 25 minuten in een op 250 °C voorverwarmde oven.

Bron: Ineke Berentschot, "Nachtbrood"
Gepubliceerd door: Michiel Bussink in Down To Earth

Terug