Flapjacks

Flapjacks

  • 50 g hazelnoten
  • 50 g rozijnen
  • 75 g dadels, zonder pit
  • 2 appels of 200 g appelmoes zonder suiker
  • 200 g havermout
  • 50 g zachte margarine, kuipje
  • 20 g geschaafde amandelen

Hak de hazelnoten klein.
Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Pureer de dadels met een staafmixer of in de keukenmachine.
Was de appels en rasp ze.
Meng dit direct door de gepureerde dadels.
Voeg de havermout, de margarine, de hazelnoten en de rozijnen toe en meng het met een lepel tot een deeg.
Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
Warm de oven voor op 170 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het werkvlak met geschaafde amandelen.
Druk hierop het deeg tot een platte rechthoekige lap.
Bestrooi de bovenkant met de rest van de geschaafde amandelen.
Snijd de lap in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat.
Bak de flapjacks in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
Laat ze iets afkoelen, neem ze van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug