Fetataart

voor 6 personen

    • voor het deeg
  • 100 g koude boter of margarine
  • 150 g bloem
  • ½ theel. zout
  • ½ eetl. koud water
  •  
    • voor de vulling
  • 350 g tomaten in gehalveerde plakken
  • 50 g bosuitjes in smalle ringen
  • 100 g Apetina-feta
  • 2 eieren
  • 10 cl melk
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 theel. gedroogde oregano
    • voor de garnering
  • 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

Deeg
Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat.
Voeg het zout toe en werk het koude water snel door het deeg tot het een samenhangend geheel vormt.
Bekleed met het deeg de bodem en de opstaande rand tot de helft van een beboterde springvorm van ± 22 cm Ø en zet dit afgedekt tenminste een half uur in de koelkast.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem en bak hem in het midden van de oven voor.

Vulling
Leg de tomaten en de bosuitjes op de wat afgekoelde taartbodem.
Verdeel de feta in twee porties.
Snijd de ene portie in kleine stukjes en verkruimel de andere.
Klop de eieren los en klop er de verkruimelde feta, de melk, de knoflook en de oregano door.
Spatel de rest van de feta door het eimengsel.
Giet het eimengsel in de taartbodem en bak de taart in het midden van de oven gaar.
Garneer met de gehalveerde olijven.

Tip
Lekker met een salade.

Bron: Astrid Veltman

Terug