Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

  • 100 g fijne havermout of havermeel
  • 80 g pompoen puree
  • 60 ml plantaardige drink
  • 20 g vegan proteïnepoeder blend
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetl. wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetl. appelazijn
  • 1 theel. speculaaskruiden
  • kokosolie, om in te bakken
    • voor toppings
  • plantaardige variatie op yoghurt
  • verse bramen
  • blauwe bessen
  • pecannoten

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een gladde massa.
Als het beslag te dik is, voeg dan nog wat extra plantaardige drink toe.
Laat het beslag minstens 5 minuten rusten, zodat het nog wat dikker wordt.
Verwarm wat kokosolie in een pan (met anti-aanbaklaag) op middelhoog vuur.
Als de olie heet is, giet dan een deel van het pannenkoekenbeslag in de pan.
Laat het pannenkoekje 2 à 3 minuten bakken, tot je er gemakkelijk een spatel onder kunt schuiven.
Bak nog 2 à 3 minuten aan de andere kant.
Herhaal tot al het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met jouw favoriete toppings.

Bron: Ekoplaza

Terug