voor 12 porties
|
|
Om de advocaatmuffins te maken, verwarmt u eerst de oven voor op 180 °C.
Vet een muffinbakvorm in of bekleed met papieren bakjes.
Meng de eieren met de suiker tot een romig mengsel.
Voeg geleidelijk de gesmolten boter toe.
Roer de advocaat erdoor.
Zeef de bloem en spatel die er net kort door.
Vul het beslag in de muffinvormpjes tot een maximumhoogte van ⅔.
Bak in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
Na het bakken 5 minuten in de vorm laten rusten, dan uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
Meng voor de vulling de slagroomversteviger met de poedersuiker.
Klop de room een beetje op, voeg dan de advocaat toe.
Voeg de slagroomversteviger en het poedersuikermengsel toe en klop de slagroom stijf.
Vul in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Snijd de advocaatmuffins diagonaal door en vul het midden en de bovenkant met het slagroommengsel.
Rasp de chocolade en strooi over de muffins.
Tip
De muffins kunnen natuurlijk ook naar eigen fantasie versierd worden.