|
Bekleed een bakplaat met ingevet bakpapier.
Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de boter erdoor.
Roer de gist
los in een scheutje handwarm (rozen)water, roer het met het overige (rozen)water door de bloem en vorm eenzacht deeg.
Kneed het 5 minuten tot het soepel en elastisch is, leg het afgedekt in een kom en laat het op een warmeplaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven op 200 °C.
Fruit de uien en knoflook goudgeel in 3 eetlepels olijfolie, laat ze afkoelen.
Sla het deeg terug, meng uien, knoflook en kruiden erdoor en kneed nog eens door tot het soepel is.
Bedek de bakplaat gelijkmatig met het deeg,
dek af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plaats nogmaals 1 uur rijzen.
Bestrooi het deeg met sesamzaad en bak het brood in circa 30 minuten gaar (of tot het mooi gerezen engoudbruin is).
Receptuur: bewerkt en vertaald recept van Paul Hollywood.
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang-Wondergem