Eekhoornbrood

eekhoornbrood (3K)

  • 500 g eekhoornmeel
  • 7 g droge gist
  • 100 g rozijnen
  • 100 g krenten
  • 1 eitje vers van de pers
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. suiker
  • 25 cl halfvolle melk
  • extra bloem

Bloem en gist goed mengen vervolgens al de ingrediënten toevoegen.
Kneed het deeg zeer goed tot er niks meer aan je handen blijft kleven, indien nodig wat extra bloem gebruiken.
Laat het deeg ± 45 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plaats.
Het deeg opnieuw goed kneden en maak er 8 balletjes van en leg ze in het rond tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg nogmaals ± 45 minuten rijzen onder een vochtige handdoek.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat het ± 30 minuten bakken.
Laat het op een rooster afkoelen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug