|
|
Meng de ingredienten in een kom door elkaar met je handen.
Je moet een soepel deeg krijgen dat goed tot een (niet plakkerige) bal te vormen is.
Te plakkerig?
Voeg dan extra meel toe.
Te droog?
Voeg dan wat extra water toe.
Leg de bal deeg in een kom en dek af met een (ietwat) vochtige theedoek.
Laat het deel minimaal 2 uur rusten.
Vorm 9 balletjes van het deeg.
Dit werkt het beste als je je handen iets bestuift met meel.
Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) op middelhoog vuur.
Bestuif je werkbank en de deegroller met wat bloem.
Rol een balletje uit tot een dunne, redelijk ronde, plak met een deegroller.
Bak de dürüm 30 seconden in de koekenpan en draai dan om.
Bak ook deze kant weer 30 seconden.
Leg op een theedoek.
Herhaal met de overige deegballetjes.
Tip
Ga je de dürüm niet meteen eten? Pak ze dan goed in in een theedoek.