Druiven tarte tatins

Druiven tarte tatins

  • 300 g pitloze witte druiven, gehalveerd
  • 50 g boter
  • 50 g rietsuiker
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 theel. rozemarijnnaaldjes, gehakt + extra ter garnering
  • 4 eenpersoons taartvormpjes, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
Voeg de rietsuiker en de rozemarijn toe en laat smelten tot de suiker lichtbruin kleurt.
Leg de druiven in de suikerstroop en verwarm 1 minuut.
Verdeel de druiven met stroop over de ingevette taartvormpjes.
Dek ze af met het bladerdeeg en vouw de punten goed naar binnen.
Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 à 20 minuten goudbruin en krokant.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Stort de taartjes op kleine bordjes (let op: hete karamel!).
Garneer eventueel met rozemarijn.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug