Driekleurig vlechtbrood

Driekleurig vlechtbrood

    • voor het gistdeeg
  • 22 cl water, koud
  • 1 ei, ca. 30 g
  • 40 g suiker
  • 400 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 1 theel. zout
  • 70 g boter
    • om te bestrooien
  • 1 ei
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • karwijzaad

Kneed eerst met water, ei, suiker, bloem, droge gist en het zout door elkaar.
Voeg de boter toe en kneed tot u een glad deeg hebt.
Laat het deeg, afgedekt, ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en sla er een paar keer met de vuist op om de lucht te laten ontsnappen.
Vorm er een lange worst van.
Vorm één uiteinde van het deeg tot een lus tot halverwege.
Draai de lus één keer in en duw het andere eind erdoor.
Draai het er weer in en steek het er weer doorheen.
Klop het ei los en bestrijk er het vlechtbrood mee.
Bestrooi afwisselend met sesamzaad, maanzaad en karwijzaad.
Leg het driekleurig vlechtbrood op de bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

Tip
Driekleurig vlechtbrood kan ook worden bestrooid met zeezout of zwarte sesamzaadjes.

Bron: ichkoche

Terug