Donut ovenschotel met vanillesaus

Donut ovenschotel met vanillesaus

voor 4 porties

  • 30 g boter, voor de vorm
  • 3 eetl. suiker, voor de vorm
  • poedersuiker, voor bestrooiing
    • voor de ovenschotel
  • 4 donuts
  • 150 g crème fraîche
  • 25 cl slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • ½ theel. citroenschil, geraspt
  •  
    • voor de vanillesaus
  • 50 cl melk
  • 10 g vanille custardpoeder
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 theel. vanillepasta, of de inhoud van ½ vanillestokje

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met suiker.
Snijd voor de stoofschotel de donuts in gelijkmatig dikke plakken (ca. 2 cm).
Klop voor het glazuur de crème fraîche, slagroom, suiker, eieren en citroenrasp tot een schuimige massa.
Wentel de donutplakjes eerst afzonderlijk in het glazuur en leg ze dan als dakpannen in de voorbereide vorm.
Giet de rest van het glazuur over de donuts en bak ze in een hete oven in ongeveer 35 minuten goudbruin (dek halverwege de baktijd zo nodig af met aluminiumfolie).
Meet intussen 2 eetl. melk af voor de custard en klop die glad met de eidooiers en het custardpoeder.
Breng de resterende melk aan de kook met de suiker en de vanillepasta.
Zodra de melk kookt, het zetmeelmengsel erdoor roeren en opnieuw aan de kook brengen.
Bestrooi de bereide schotel met poedersuiker, schik op borden met de vanillesaus en dien op.

Tip
Als u van fruitiger houdt, kunt u cranberrycompote, (diepvries)bessen, schijfjes peer of ander fruit aan de ovenschotel toevoegen.

Bron: ichkoche

Terug