Dikke kersenpannenkoek

Dikke kersenpannenkoek

  • 300 g kersen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 40 cl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g roomboter
  • poedersuiker
  • kersenontpitter

Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze.
Klop een glad beslag van het bakmeel, ei, de melk, vanillesuiker en een snuf zout.
Smelt de helft van de boter in 2 koekenpannen.
Verdeel de helft van het beslag over beide pannen.
Leg de helft van de kersen in het natte beslag en bak de pannenkoeken an de onderzijde in 2 minuten goudbruin.
Keer de pannenkoeken en bak ze aan de andere kant in 1 à 2 minuten ook goudbruin en gaar.
Laat de pannenkoeken op een bord glijden en bak met de rest van de boter, het beslag en de kersen op dezelfde manier nog 2 pannenkoeken.
Leg de pannenkoeken op 4 borden en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Tip
Lekker met een toef slagroom en aardbeien- of kersendessertsaus.

Bron: Bernadette Reintjes
Gepubliceerd door: Jumbo

Terug