Cupcakes met verse aardbeien

Cupcakes met verse aardbeien

  • 70 g boter
  • 1 ei
  • 80 g basterdsuiker
  • 1 zak vanillesuiker
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g slagroom
  • 20 g suiker
  • 50 g aardbeien

Meng de basterdsuiker met de boter en vanillesuiker.
Klop geheel los.
Meng de eieren, karnemelk, zelfrijzend bakmeel en het zout goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Haal van de aardbeien ⅓ van de bovenkant af.
Verwijder het kroontje.
Snijd de ⅓ stukken aardbei fijn.
Klop de slagroom stijf met wat suiker en zet in de koeling tot gebruik.
Zet papieren vormpjes in de cupcakevorm.
Meng het boter-suikermengsel met het ei-bakmeelmengsel en roer goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, vul ze voor ⅔.
Bak 30 minuten in de oven.
Hol met een scherp mesje de cakejes uit zodat de aardbeien erin passen.
Druk de aardbeien in de cupcakes met de punt naar beneden.
Meng de stukjes aardbei door de slagroom en doe in een spuitzak met grote spuitmond.
Spuit de slagroom in grote toeven op de cupcakes en serveer.
Zet de cupcakes op een mooie schaal.

Bron: Verse Oogst

Terug