Cupcakes

Cupcakes

  • 125 g zachte boter, op kamertemperatuur
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 g honing
  • 75 g vanillesuiker
  • 2 eetl. melk
  • 1 snuifje zout
  • zeste van limoen of citroen

Klop de boter met de suiker en honing luchtig met een keukenmachine of mixer.
Voeg de bloem toe en mix dit onder het botermengsel.
Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
Neem een ijsschep en vul iedere cupcakevorm met ⅔ deeg.
Bak in een voorverwarmde oven voor 18 minuten op 180 °C.
Haal de cupcakes uit de oven, eenmaal klaar.
Laat ze afkoelen.
De afwerking: Voeg nu een mopje toe.
Haal er met de appelboor een rondje cake uit (kan ook met een mesje).
Voeg het mopje op een papiertje in de lege ruimte, maak het dicht met het stukje cake dat je eruit gesneden hebt.
Werk je cupcake af met frosting en decoratie naar keuze!

Bron: Jordy Geuens
Gepubliceerd door: VTM koken

Terug