Crunchy preitaartjes

  • 150 g bloem
  • 250 g prei
  • 300 g zijden tofu *
  • 1 biologische citroen
  • 1 eetl. dragon
  • 50 g broodkruim
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 15 kappertjes
  • 20 pijnboompitten
  • 5 basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • olijfolie

* dit is heel zachte tofu die je in de supermarkt vindt bij de andere tofusoorten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de prei in ringen.
Verhit wat olie in een pan en stoof hierin de prei, gekruid met dragon.
Maak intussen het deeg.
Vermeng de bloem met 5 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels zout en wat water.
Kneed tot alles goed vermengd is.
Verdeel het deeg in 4 bolletjes en bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes met een diameter van ongeveer 10 cm.
Rasp de schil van de citroen.
Kruid de zijden tofu met minstens een halve koffielepel zout, citroenschil en peper.
Mix de zijden tofu tot een gladde puree.
Roer de prei door de zijden tofu en controleer of de preipuree voldoende gekruid is.
Verdeel de vulling over de taartjes.
Hak de olijven en de basilicumblaadjes en vermeng ze met het broodkruim, de kappertjes en de pijnboompitjes.
Verdeel de crunch over de 4 taartjes en bak ze 30 minuten in de oven.

Bron: Vegetarisme.be

Terug