Croissants met mozzarella, ham en basilicum

croissants_mozzarella (2K)

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 50 g gedroogde ham
  • verse basilicum
  • 1 eierdooier om te doreren
  • vetstof

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien.
Leg de vierkantjes op een werkvlak, rol ze eventueel héél lichtjes uit.
Leg op elke portie deeg een plak ham, plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
Rol diagonaal op.
Schik ze op een beboterd vel bakpapier op de bakplaat.
Doreer de croissants met losgeklopte eierdooier.
Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug