Courgettewafels - I

Courgettewafels

  • 2 courgettes (elk ca. 1 kg), grof geraspt
  • 4 sjalotten, gesnipperd; 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • ca. 350 g (volkoren)bloem/-meel
  • verse kruiden, o.a. peterselie, dragon, rozemarijn
  • peper & zout

Doe de geraspte courgettemassa in een kom doen en bestrooien met wat zout.
Meng het goed.
Het zout trekt het vocht er uit.
Er hoeft zo geen water noch melk bij.
In een koekenpan de slajotten even tevoren glazig bakken en op het laatst de knoflook even meebakken.
Wat af laten koelen en dan . . .
Meng alles in de kom met de courgetterasp.
Maar de hoeveelheid bloem moet u zelf maar zien, het moet een beetje – niet te – dik beslag worden.
Dus eerst een beetje bloem.
Het wafelijzer moet goed heet zijn en ingevet – ghee (geklaarde boter) of arachideolie zijn goed voor hoge temperaturen.
Hou het ijzer op het vuur.
Leg een leuke klodder beslag op het ijzer en klap het dicht.
Eigenlijk moet het ijzer na pakweg tien à vijftien seconden al kunnen worden omgekeerd en dan moet de nieuwe bovenzijde gewoon loslaten.
Er ligt dan een nog ‘blonde’ wafel.
Nog “blonde” kant na enkele seconden.
Bak de wafel mooi bruin.
Bij ons – op een gaspit – merk je dat het midden van het wafelijzer iets minder snel bruin bakt.
Simpel omdat de brander niet in het midden brandt.
(U kunt de vlamverdeler natuurlijk eruit halen en met een grote vlam werken . . . )

Opmerkingen
Een courgette is een kleine courge. Dus grote courgettes bestaan eigenlijk niet. Dan hebben we het over courges. Maar dat weten niet veel mensen. Nu meer, hopen we ;=)
U kunt naar harte lust kruiden naar eigen inzicht gebruiken.

Bron: MergenMetz


Courgettewafels - II

Courgettewafels

  • 2 courgettes
  • 75 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 ei
 
  • 100 g geraspte kaas
  • peper & zout
  • eetl. olie

Was en rasp de courgettes.
Druk het vocht eruit door de courgetterasp in een schone theedoek te wikkelen en uit te wringen.
Verwarm het wafelijzer.
Meng de bloem en de eieren.
Voeg de geraspte courgette toe en meng goed door.
Roer als laatste de kaas door het beslag en breng op smaak met peper en zout.
Vet het wafelijzer in met wat olie en bak 4 wafels van het beslag.
Haal ze voorzichtig uit het ijzer.
Je kunt de wafels op een bordje serveren met wat lekkere toppings erop, zoals roerei of hamblokjes.
Of je vouwt er een servetje omheen en eet ‘m lekker op het vuistje.

Bron: Verse Oogst

Terug