Courgettekoekjes met kaas

Courgettekoekjes met kaas

  • kleine stevige courgette geschild
  • 40 g oude kaas geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetl. zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetl. peterselie fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Rasp de courgettes.
Druk de rasp uit in een zeef zodat het zo min mogelijk vocht bevat.
Meng de courgetterasp met de kaas, ui, zelfrijzend bakmeel en peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer het ei door het mengsel.
Verhit de olijfolie in een bakpan en schep dan kleine porties van het beslag in de pan.
Druk ze voorzichtig plat met de achterkant van een lepel.
Bak de koekjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar.
Herhaal dit met de rest van het beslag.

Wijntip
Auguste Merlot
Komt van Chateau Auguste: een biologische Nederlandse wijnboer. Vaak vindt men Bordeaux stoffig, maar deze bewijst het tegendeel: sappig, voldoende body en zachte tannine, een traktatie.

Bron: Ekoplaza

Terug