Courgettecake - I

Courgettecake

  • 2 courgettes
  • 260 g witte bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 120 g boter
  • 100 g olijven zonder pit
  • 5 eetl. zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje zout
  • 2 eieren
  • 120 g basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter.
Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in.
Rasp de courgette grof en snij de olijven fijn.
Meng bloem, een snufje zout en bakpoeder goed door elkaar.
Klop de eieren schuimig met de suiker.
Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap de inhoud eruit.
Meng de inhoud van het vanillestokje, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor.
Roer de olijven en eventueel wat zonnebloempitjes door het beslag en schenk in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Bron: Verse Oogst


Courgettecake - II

Courgettecake

voor ca. 15 plakken

  • 1 gemiddelde courgette
  • 2 eieren
  • 20 cl olijfolie
  • 15 cl honing
 
  • 350 g speltmeel
  • 2 theel. wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetl. speculaaskruiden
  • 1 kop gehakte, gemengde noten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp de courgette grof.
Meng ze met het speltmeel, de wijnsteenbakpoeder, de kruiden en de noten.
Meng de eieren en de honing.
Meng alles goed door mekaar bijv. met een keukenrobot.
Voorzie een bakblik van bakpapier en stort het cakemengsel erin.
Bak gedurende 40 à 45 minuten.
Check daarna even met een priem of alles goed gaar is.

Bron: I Love Eco
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt


Courgettecake - III

Courgettecake

  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 240 g kristalsuiker
  • 120 g margarine, of boter
  • 100 g hazelnoten, geraspt
  • 240 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 3 courgettes, medium, geraspt
  • jam
  • chocoladeglazuur

Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de dooiers, suiker, vanillesuiker en margarine schuimig.
Spatel de hazelnoten en courgettes erdoor.
Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder en meng afwisselend met de opgeklopte eiwitten door het mengsel.
Bak op 160 °C (heteluchtoven) gedurende ca. 40 minuten.
Laat vervolgens afkoelen en bedek met jam en chocolade.

Tip
Dit courgettecake recept kan ook met pompoen gemaakt worden!

Bron: ichkoche

Terug