|
|
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter.
Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in.
Rasp de courgette grof en snij de olijven fijn.
Meng bloem, een snufje zout en bakpoeder goed door elkaar.
Klop de eieren schuimig met de suiker.
Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap de inhoud eruit.
Meng de inhoud van het vanillestokje, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor.
Roer de olijven en eventueel wat zonnebloempitjes door het beslag en schenk in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.
voor ca. 15 plakken
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rasp de courgette grof.
Meng ze met het speltmeel, de wijnsteenbakpoeder, de kruiden en de noten.
Meng de eieren en de honing.
Meng alles goed door mekaar bijv. met een keukenrobot.
Voorzie een bakblik van bakpapier en stort het cakemengsel erin.
Bak gedurende 40 à 45 minuten.
Check daarna even met een priem of alles goed gaar is.
Bron: I Love Eco
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt
|
|
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de dooiers, suiker, vanillesuiker en margarine schuimig.
Spatel de hazelnoten en courgettes erdoor.
Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder en meng afwisselend met de opgeklopte eiwitten door het mengsel.
Bak op 160 °C (heteluchtoven) gedurende ca. 40 minuten.
Laat vervolgens afkoelen en bedek met jam en chocolade.
Tip
Dit courgettecake recept kan ook met pompoen gemaakt worden!
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een platte bakvorm (30 x 20 cm)met bakpapier.
Rasp de courgettes fijn.
Doe de zachte boter en de suiker in een kom en klop deze met een garde tot een romig mengsel.
Breek in een andere kom de eieren en klop ook deze los met een garde.
Voeg de eieren bij het botermengsel en voeg geleidelijk de sojamelk toe.
Zeef het bakmeel, amandel- en bakpoeder doorheen het mengsel en voeg het gezeefde cacaopoeder toe.
Meng alles goed door elkaar met behulp van een spatel of met je handen.
Voeg de geraspte courgette toe en meng goed en voorzichtig de frambozen erdoorheen.
Schep het cakebeslag in een cakevorm (voorzien van bakpapier) en zet de vorm gedurende 35 à 45 minuten in de oven.
Controleer of de cake klaar is met behulp van een priem.
Prik erin en als de priem er ongeschonden uit komt, is de cake klaar.
Neem deze uit de oven en laat deze afkoelen.
Bron: Tine Michielsen en Emelie Heller
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief