Courgettebrood van kikkererwtenmeel

Courgettebrood van kikkererwtenmeel

voor 8 personen

  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1 theel. wijnsteenbakpoeder
  • 10 cl olijfolie
  • 125 g feta, in blokjes
  • 100 g (zwarte) olijven zonder pit, uitgelekt
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 courgette, geraspt en uitgelekt
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • zwarte peper uit de molen
  • cakevorm van ca. 1½ l

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Maak hiervoor het bakpapier eerst nat en knijp het dan uit.
Nu kun je het goed in de vorm plooien.
Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette.
Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag en giet in de vorm.
Bak het courgettebrood in ca. 1 uur gaar (in sommige ovens duurt dat tot wel een kwartier langer).
Laat ongeveer een half uur afkoelen en snijd dan pas aan.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug