Courgettebrood

  • 2 kleine tot middelgrote courgettes, geraspt en uitgelekt
  • 125 g gehakte walnoten
  • 250 g witte bloem
  • 125 g tarwebloem
  • 2 theel. kaneel
  • ½ theel. kruidnagels
  • ½ theel. nootmuskaat
  • ¼ theel. gember
  • 1 theel. baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 3 extra grote eieren
  • 250 g suiker
  • 25 cl plantaardige olie
  • 1 reep sinaasappelschil, fijngehakt
  • 1 reep citroenschil, fijngehakt
  • 1 eetl. vanille-extract

Meng het meel, droge kruiden en baksoda.
Roer het bij de uitgelekte courgettes.
Meng het in een mixer met de eieren, suiker, olie, schillen en vanille.
Vermeng alle ingrediënten met de hand tot alles gemengd is.

Opmerking
Rozijnen of krenten kunnen worden gebruikt in plaats van walnoten.

Verdeel het beslag gelijkmatig in twee ingevette bakvormen.
Bak in een oven op 175 °C voor een uur of totdat een satéstokje er schoon uitkomt.
Laat de bakvormen tien minuten op een rooster afkoelen.

Bron: NN

Terug