Cornflakekoekjes

cornflakekoekjes (1K)
16 koekjes
  • 125 g zachte boter
  • 125 g bloemsuiker
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 eidooier
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 50 g cornflakes

Meng de boter met de bloemsuiker en de gemberpoeder.
Mix er de eidooier door en de zelfrijzende bloem.
Kneed er tenslotte vorzichtig de cornflakes door.
Maak 16 balletjes.
Verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakplaat en druk ze plat.
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Opmerking
Als je de gember niet zo graag lust laat dit dan uit de bereiding.
Je kan er ook nog rozijnen tussen mengen om te varieren.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug