voor 12 porties
|
|
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Klop met een garde een glad mengsel van de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker.
Was de citroen.
Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de citroen bij het eimengsel.
Voeg de olie toe.
Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het mengsel.
Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm.
Bak de cake in 60 minuten gaar.
Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster.
Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de icing maken.
Pers een citroen uit en meng dit met de poedersuiker tot een stevig papje.
Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra poedersuiker toe.
Giet de icing over de cake en laat het uitharden voordat je de cake aansnijdt.