|
|
Gebruik een biologische citroen (je gebruikt ook de schil, en dan wil je geen bestrijdingsmiddelen).
Boen deze goed schoon, en snijd mooie reepjes van de schil, zonder het wit. (kan met een dunschiller of een speciale citroenschiller).
Pers een halve citroen uit.
Breng het sap met de reepjes schil, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit ongeveer 3 - 5 minuten inkoken.
Haal de schilletjes uit het mengsel en laat alles goed afkoelen.
Roer de lemoncurd door de afgekoelde saus.
Klop de slagroom samen met twee eetlepels van de saus stijf (geen suiker meer toevoegen).
Leg op een gebaksbordje een kletskop, verdeel het roommengsel er overheen en dek af met de andere kletskop.
Zo maak je twee taartjes.
Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van de saus er overheen.
Kletskop
Meng alle ingrediënten goed tot een deeg,druk heel dun uit op ene bakplaat.
Steek rondjes uit en bak die in de oven op ongeveer 170 °C tot ze mooi bruin zijn (lopen uit).
Laten afkoelen en van de bakplaat halen.
Voor het gemak kan je ze op bakpapier bakken.
Opmerking
Lekker fris taartje, heel geschikt als dessert met een bolletje sorbetijs.