voor 12 personen
|
|
Verwarm de oven op 150 °C.
Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter en kokosrasp.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm van 24 cm Ø en vet de randen goed in.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan, zet de vorm zolang in de koelkast.
![]() |
![]() |
![]() |
Mix de roomkaas met de kokosmelk, eieren en suiker door elkaar.
Rasp de citroen en pers deze uit en voeg het sap en rasp toe aan het mengsel.
Zeef als laatste de bloem er bij.
Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak in ca. 70 minuten gaar.
![]() |
![]() |
![]() |
Het mengsel mag nog een beetje bewegen als je hem uit de oven haalt en met de vorm beweegt.
Laat de citroen kokos cheesecake afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Garneer de cheesecake met wat lemoncurd, extra geraspte kokos en eventueel een partje citroen.