Ciabatta

ciabata2 (2K)

  • 700 g bakmeel (type 550) + wat extra
  • 25 g verse gist
  • 42½ cl water
  • 10 cl olijfolie + wat extra
  • 2 theel. zout

Doe 450g bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist op in 3 eetlepels lauw water, en vul verder aan met water tot 35 cl.
Giet dit mengsel in het kuiltje en roer tot een plakkerig deeg.
Kneed verder met de handen tot een elastisch deeg, dek af en laat ongeveer 45 minuten rijzen tot het volumeverdubbeld is.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door en voeg er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zoutaan toe.
Kneed er de rest van de bloem door tot een soepel deeg.
Dek weer af en laat nog eens 45 minuten afgedekt rijzen.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er lange, brede broden van.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een halfuur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bestrijk de broden met olijfolie, bestuif ze met bloem en bak ze in 35 minuten lekker krokant.

Opmerking
Lekker bij een salade van tomaat en mozzarella.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug