Chocoladetaartjes met frambozen

    • voor het deeg :
  • 125 g bloem
  • 60 g harde boter, in blokjes
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 15 g cacao (2 bomvolle eetlepels)
  • ½ ei, losgeklopt
  • snufje zout
  • beetje boter en bloem voor invetten vormpjes
    • voor de vulling:
  • 12½ cl crème fraîche
  • 3 – 4 eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. rozenwater (facultatief)
  • 250 g frambozen

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en meng snel tot een soepel bruin deeg.
Maak er met de hand een bol van en verdeel die in vier kleine bolletjes.
Sla die plat in je hand en duw ze vervolgens uit in lage geribbelde taartvormpjes (12 cm Ø), die je eersthebt ingevet met boter en bepoederd met wat bloem.
Duw het deeg zo dun mogelijk uit: hoe dunner, hoe lekkerder.
Restjes deeg kun je in kleine vormpjes bewaren in de vriezer voor een volgende keer.
Prik de bodem in met een vork.
Zet de vormpjes 10 minuten in de oven tot ze gaar en bros zijn.
Laat afkoelen en wip uit de vormpjes.
Roer de crème fraîche los met poedersuiker en eventueel het rozenwater.
Schep een dot crème op elk taartje.
Duw de frambozen er één voor één lichtjes in.

Deze lage taartjes heten in het Frans tartelettes.
Het deeg is ideaal om uitgedrukt in taartvormpjes in de vriezer te bewaren, en pas op het gewenste moment inde oven te zetten.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug