Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes

Chocoladetaartje met sinaasappel en hazelnootjes

  • 125 g pure chocolade
  • 60 g boter + extra voor de vorm
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 75 g poedersuiker
  • 2 eetl. koekkruiden
  • 50 g bloem + extra voor bestuiven
  • 1 eetl. gekonfijte sinaasappelsnippers
    bakje of zelfgemaakt, zie recept
  • 1 sinaasappel, geschild
  • 4 eetl. cranberry-portsaus
  • 50 g hazelnoten,
    geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
  • kleine springvorm, 20 cm Ø

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg een snufje zout toe.
Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.
Spatel de chocolade luchtig door het eiermengsel.
Zeef de bloem en de koekkruiden erboven en spatel erdoorheen.
Giet het beslag in de bakvorm en bak in ± 20 minuten af.
Laat de taart daarna afkoelen en snijd in puntjes.
Snijd de partjes uit de vliezen van de geschilde sinaasappel.
Meng de gekonfijte sinaasappel door de cranberry-portsaus.
Zet op ieder bord een puntje taart en garneer met sinaasappelpartjes, saus en hazelnoten.

Maak zelf gekonfijte sinaasappelschilletjes:
Snijd de schil van een sinaasappel in flinterdunne reepjes en blancheer deze in kokend water.
Los 10 gram suiker op in 100 ml water dat net van de kook af is.
Zet het vuur heel laag en leg de uitgelekte schilletjes erin.
Laat 2 uur rustig trekken.
Let op dat het niet kookt.

Bron: Ekoplaza

Terug