Chocoladetaart met walnoten

Chocoladetaart met walnoten

  • 375 g pure chocolade, in stukken
  • 100 g boter
  • 3 eetl. cacaopoeder
  • 1 eetl. oploskoffie
  • 5 eieren 250 g suiker
  • 200 g walnoten
  • poedersuiker
  • springvorm van 20 - 22 cm Ø,
    ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie of 2 - 3 minuten in de magnetron op 400 Watt.
Klop 2 eetlepels cacaopoeder en de oploskoffie door de gesmolten chocolade.
Klop de eieren en suiker in een aparte kom tot een lichte crème.
Maal de helft van de walnoten tot meel en hak de rest in stukjes.
Spatel het meel en de stukjes door het eimengsel en meng het chocolademengsel erdoor.
Schep dit beslag in de vorm.
Bak 40 - 45 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant droog is.
Schakel de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven.
Haal de rand van de springvorm af.
Bestrooi de taart met poedersuiker en de rest van de cacao.

Tip
Maak een sjabloon van bakpapier en bestrooi de taart in de figuren van het sjabloon.

Bron: Francesco Puzzu
Gepubliceerd door: Spar

Terug